ΣΚΑΙ 100.3

Ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στον ΣΚΑΪ, ήταν για να δω πως λειτουργεί το φρέσκο, ζωντανό, ιδιωτικό ραδιόφωνο. Τόσα χρόνια στην ΕΡΤ, οι εκπομπές μου ήταν πάντα ηχογραφημένες, με τη σιγουριά και την ασφάλεια του μοντάζ. Τώρα θα έβγαινα κατ’ ευθείαν στον αέρα με όλους τους κινδύνους. Ένοιωθα σαν να ξεκινώ ξανά από την αρχή και την πρώτη μέρα, το τρακ μου ήταν τόσο που η Χάρις Αλεξίου μου τηλεφώνησε για να μου πει πως με καταλαβαίνει και πως κάπως έτσι έχει νοιώσει και εκείνη αμέτρητες φορές! 

Ωστόσο, γρήγορα προσαρμόστηκα γιατί το κλίμα εδώ, αντίθετα από την ΕΡΤ, ήταν εξαιρετικά φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον από τα καλλίτερα που έχω συναντήσει. Τεχνικοί, δημοσιογράφοι, τα παιδιά της δισκοθήκης, οι τηλεφωνήτριες, όλοι πιάνανε πουλιά στον αέρα! Επιπλέον, εδώ δεν υπήρχε η απαίσια τζαμαρία της ΕΡΤ, η οποία χωρίζει το εκφωνητήριο από τον τεχνικό και την κονσόλα. Εδώ, η επικοινωνία μεταξύ μας ήταν άμεση. 

Διευθύντρια τότε στο σταθμό, ήταν η παλιά μου φίλη Σοφία Μιχαλίτση, που ήξερε ακούραστη να δίνει τον παλμό. «Η συνεργασία σου με τον ΣΚΑΙ, θα είναι τρίμηνη» μου ξεκαθάρισε από την αρχή. Τελικά όμως, έμεινα 4 χρόνια, από την 1η Οκτωβρίου του 1993 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 1997. 

Καμιά φορά βέβαια στο ΣΚΑΪ, με δυσκόλευε ο δημοσιογραφικός χαρακτήρας του σταθμού και το κυνηγητό της είδησης. Θυμάμαι, τη μέρα που πέθανε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μού το ανήγγειλαν στο στούντιο και επειδή το θέμα το έπαιζα στα δάχτυλα, μάζεψα γρήγορα-γρήγορα  τους δίσκους και πραγματικά, συγκινημένος  άρχισα να μιλώ γι’ αυτόν τον μεγάλο και ελεύθερο Έλληνα. Ξαφνικά, άνοιξε η πόρτα και ο δημοσιογράφος με διέκοψε για να καλύψει το γεγονός με τον τυπικό, ψυχρό και πρόχειρο τρόπο του αστυνομικού ρεπορτάζ. Όταν ξανάρχισα να μιλώ εγώ στο μικρόφωνο, μαγεία και ατμόσφαιρα είχαν ολότελα χαθεί. 

Έτσι κι αλλιώς, οι ειδήσεις, οι πολλές διαφημίσεις και η απρόβλεπτη κάθε φορά διάρκειά τους, ήταν πάντα για μένα ένα πρόβλημα. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να δώσω ένα ολοκληρωμένο δείγμα. Όλες οι εκπομπές είναι γεμάτες από διαφημίσεις και ειδήσεις. Μπορώ όμως να σας δείξω τα jingles, τα μικρά δηλαδή σήματα που μού είχαν χαρίσει, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μου, οι φίλοι μου Λουκιανός Κηλαηδόνης, Σταμάτης Κραουνάκης και η Αρλέτα. Αλλά και με δική τους πρωτοβουλία, η Γλυκερία και ο Στέλιος Φωτιάδης. 

Ο τίτλος της εκπομπής ήταν «Της αγάπης μου το δίσκο, προσπαθώ μα δεν τον βρίσκω» .

Kατηγορίες